Blog Detail

Uitslag fietstocht

30 mei 21
Admin
No Comments
Op zondag 30 mei vond – voor het eerst sinds lange tijd – weer een fietstocht van speeltuinvereniging De Vrees plaats. Prachtig mooi weer, veel deelname. Wat willen we nog meer. Het blijft jammer dat we niet even konden napraten in ons clubgebouw, maar afgezien daarvan was het een gezellige activiteit.
Veel deelname, ook van gezinnen die we daarvoor nooit zagen, en dat maakt het voor ons als organisatoren alleen maar leuk.
Ad dacht dat zijn fietstocht niet al te lastig was, en dat bleek in de meeste gevallen ook o te zijn. Dankzij het feit dat een appje genoeg was om mensen weer op het juiste spoor te zetten, kwam iedereen toch goed op het eindpunt aan.
Er was één kanjer, die de tocht van zo’n 18 à 19 km zelf fietste. Op zijn kinderfiets met zijwieltjes, die ook nog eens vast kwam te zitten in de modderige Döttenkrö. Echt een compliment waard.
Op het pauzepunt namen Jolanda en José de honneurs waar en werd iedereen voorzien van koffie, thee, koek, fris en wat lekkers. Daarna kon iedereen verder voor het laatste deel van de tocht.
Helaas geen eindpunt met napraten en prijsuitreiking in ons clubgebouw, maar als alternatief kreeg iedereen een waardebon om bij het eindpunt – café / snackbar Rooks van Geert Kempers – een ijsje op te halen. Geert en team van café Rooks, bedankt voor de medewerking!!!
Zo werd het een geslaagde tocht, coronaproof, en met een mooie afsluiting.
Dan de vragen:
Vraag 1: Hoe heet ’t landgoed dat je hier passeert? Aantwoord: Waliën, derde letter = L
Vraag 2: Wat is de naam van ’t vakwerkgebouwtje op het pauzepunt? Antwoord: Korenspieker Kössink, eerste letter een K
Vraag 3: Op het eerste deel van de route passeerde je drie scholen.
3a: Wat is de naam van de eerste school waar je langs kwam? Aantwoord: Koningin Wilhelminaschool. Eerste letter van de eigennaam: W
3b: Wat is de naam van de derde school? Antwoord: Emmaschool. Eerste letter: E
4. Welke bermplant (ook wel Hollands Kant genoemd) groeit hier langs de weg? Antwoord: Fluitekruid. Eerste letter: F
5. Hoe heet de schilder waarnaar de route waar je hu rijft, is genoemd? Antwoord: Piet Mondriaan. Derde letter van de voornaam: E
6. Welke club is eigenaar van het sportcomplex waar je nu langs fietst? Antwoord: Archeus. Derde letter: C
7. Hoe heet het café/snackbar waar het eindpunt is? Rooks (Kempers). Laatste letter: S
De oplossing is: Weckfles
Zestien van de twintig deelnemende groepen hadden dat goed.
Ad en ik hebben briefjes gemaakt, met daarop het startnummer. Die hebben we secuur dichtgebouwen, geschud, en vervolgens heeft Ad er drie prijswinnaars uitgetrokken.
De winnaars zijn 🥳
Familie Beestman, familie Nijweide en familie Dreijers.
Zij krijgen hun prijs maandag 31 mei thuisbezorgd, tegen het einde van de middag.
Veel dank aan alle deelnemers, en natuurlijk ook aan onze ‘pauzeprinsessen’, die van half elf tot twee uur iedereen van een natje en droogje voorzagen op het pauzepunt.
We hopen bij een volgende fietstocht op net zo veel en enthousiaste deelname. En dan hopelijk met een gezellige nazit in ons clubgebouw.
Tot de volgende keer!
Ad en Lydia ter Welle